2010. július 14., szerda

Az egyik nagy kedvencem

Sok fuksziafajtám közül ezt a tavalyi szerzeményt úgy döntöttem bonsaifává nevelem, mégpedig egy többtörzsű stílusban. Most csak nagyon minimális metszést kapott, szinte semmit, de a következő évben szebb képet alkot majd. Az ágakat viszont széthúztam kicsit így seprű lesz belőle
Mindig is lenyűgözött egy fukszia bonsai.


2010. július 9., péntek

2010. július 3., szombat

Szilek zöldmetszése II.

Ez is egy tavaly őszi gyűjtés és még a vázágrendszer alakítása van középpontban. A következő tavasszal drótozom is. Minden esetre a lomb újulása kiemelkedő a szileknél.





Szilek zöldmetszése I.

A szil fajok az egyik nagy kedvenceim bonsaialakítás terén. Évente volt hogy háromszor is csipegetni kellett egy évben a hajtásokat.
Ezt a példányt 2009 őszén gyűjtöttem és azt hiszem korábban is megvághattam volna, de az első elhatározásomban nem szerepelt az idei zöldmetszés.


Virágzás utáni metszés

Idén hagytam virágzani a cipruskát (Santolina rozmarinifolia) és nagyon fel is kopaszodtak a hajtások. Igy gondoltam levágom a virágokat amik többnyire elnyílottak. Remélem a száraz levelek régióiban sűrűbben kizöldül. Itt-ott látni már friss hajtásokat.




Berberis thunbergii zöldmetszése



Cotoneaster zöldmetszése

A tavalyi évben alig-alig nőtt valamit és a túöntözés jelei is mutatkoztak, de idén mintha húznák a hajtásokat, virágzott és termést érlel.