2011. március 7., hétfő

Faiskolai Oszlopos Tiszafa (Taxus baccata 'Fastigiata'

Kíváncsian várom az oszlopos növekedési hajlam merre vezet ennél a fánál.





Elölnézet





6 megjegyzés:

Bollesz írta...

Tök jó lett!
A tál síkjából is csinálnál egy fotót?

Gratula!

Sándor Papp írta...

Helló Szuky!
Az egyik legügyesebb kezdő bonsaiosnak tartalak,de kérlek ,ha van módod alakíts kifejezetten BONSAI DRÓTTAL! A méretválaszték is kielégítő,hiszen 1mm től egésszen 6mm ig lehet beszerezni. Ne értékeld úgy,hogy én most drótot szeretnék eladni,de a villanydrótok ideje már rég lejárt. Tiszteld meg a kultúrát ezzel! További jó alakításokat,és sok sikert! Egyébként szép kis fa!

Takács Gábor írta...

Szia Sándor!

Köszönöm dicséreted, megtisztelő számomra!
Igen, tudom nem a legimpozánsabb, de sajnos csak ilyenekkel rendelkezem egyenlőre, de most hogy így megjegyezted elgondolkodom a beruházáson. Próbálok eleget tenni hogy e művészetet tiszteletben tartsam! Igazad van!
Fúú, nem is merek több alakítást közzétenni:)

MapleTree írta...

Szia,

szerintem is ügyes munka, de én is egy jó tanácsot adnék még: célszerű nem csak vízszintesre drótozni az ágakat, hanem 3D ben hajlatokat is beletenni, mert a Taxus erre fokozott rügyképződéssel reagál. A képről sajnos nem látom pontosan, hogy így van-e drótozva, bocs ha nem jól látom
üdv
Attila

Sándor Papp írta...

Őszintén mondom,hogy a magyar bonsaiblogger világban te szerintem az egyik legtehetségesebb vagy! Még eggyes HÍRES ORSZÁGOS ismeretségű bonsaios kolega is összekaphatja magát. :) További sok sikert! Várom a többi alakítást!!! :) Hajra!

Takács Gábor írta...

Szia Attila!

Igen próbálok hajlatokat is beletenni mert így közelebb kerül az ágvégződés a csúcshoz, tömöttebb lesz.